tieisännöinti, tieyksiköinti

Tieisännöintiä

Tie tarvitsee kunnossapitoa ja perusparannusta
Moni meistä autoilee mökille ja metsäpalstalle yksityistietä pitkin. Tien tulee vastata tarkoitustaan eli palvella osakkaittensa tarpeita. Myös palokunnan ja ambulanssin pitää tarvittaessa päästä esteettä perille. Kunnossa oleva metsäautotie varmistaa puunkuljetukset ja sujuvan kulkemisen metsänhoitotöihin sekä metsän moninaiskäytön. Kunnossa oleva tieyhteys parantaa myös kiinteistön arvoa. Tiekunta on vastuussa tien kunnosta. Mikäli vahinko aiheutuu tiekunnan velvollisuuksien laiminlyönnistä, seuraa siitä korvausvelvollisuus. Puomin laittoonkin on tiettyjä rajoitteita. Tarkasta luvanvaraisuus aina ensin tieasiantuntijalta.

Tiekunta päättää
Asioiden toimivuuden kannalta on tärkeää perustaa tiekunta. Järjestäytyneessä tiekunnassa asiat päätetään enemmistöpäätöksinä tiekunnan kokouksissa. Yksityistielaki on osakkaan turvana järjestäytyneissä tiekunnissa. Tiekunta eli osakkaat päättävät asioista vuosikokouksissa.
Osakkaat huolehtivat tiestä yhteiseen lukuun eli maksavat yksiköittensä mukaisesti tiemaksuja tiekunnan tilille. Jokainen, joka tietä käyttää, osallistuu maksuihin.

Tieisännöitsijän palvelut
Tieisännöitsijä hallitsee tiekunnan oikeudet ja velvollisuudet. Tieasiantuntija kohtelee osakkaita tasapuolisesti ja valvoo tiekunnan etua. Kaikki päätökset ovat perusteltuja ja nojautuvat Maanmittauslaitoksen suosituksiin ja yksityistielakiin. Asiantunteva isännöitsijä vie kokoukset läpi jämäkästi ja määrätietoisesti. Kokemuksen mukaan tieisännöitsijän läsnäolo rauhoittaa kokouksia ja edistää päätöksentekoa.

Tarjoamme tieyksiköinnit, tietoimitusten hakemisen, tien perusparannussuunnitelmat, uuden tien suunnitelman ja Kemera- rahoitushakemukset. Voimme postittaa kokouskutsut, laatia tiekunnan kokoukset ja kokouspöytäkirjat. Toimimme samalla asiantuntijana tiekunnan kokouksissa. Tieisännöitsijältä voit kysyä neuvoa yksityistieasioissa.

Ota yhteyttä!


Ota meihin yhteyttä