Asetamme asiat tärkeysjärjestykseen

Talo tarvitsee jatkuvaa huoltoa ja hoitoa, onko teillä homma hanskassa?
Huoltoyhtiö huoltaa ja huolehtii talon arjesta. Isännöitsijä hoitaa asioita paljon työpöydän ääressä. Mutta kuka huolehtii talon elinkaaresta ja kunnosta?
Milloin talonne huoneistot, yleiset tilat on viimeksi kierretty? Tietääkö hallitus vuotoriskit, vuotavat hanat ja WC-pöntöt? Onko kylpyhuoneissa tai keittiöissä  kosteusvaurioita tai niiden riskejä? Onko katossa tai lattiassa kosteutta? Toimiiko ilmanvaihto? Onko jossain maakellarin hajua? Vedenpaineet heittelee? Onko paloturvallisuus kunnossa? Avaimia kateissa? Miten ovipumput ja lukkorungot? Onko lämpövuotoja? Entä lämmitysjärjestelmä, onko se kunnossa? Milloin IV-kone /huippuimurit on huollettu ja kanavat puhdistettu?

Talojen tekniset kierrokset hallituksen tilauksesta
Kierrämme asiakastalomme kokonaan läpi, tarvittaessa meillä on mukana lisöosaamista, tutkimme sen mihin silmämääräisesti, lämpökameralla tai pintamittaamisella pääsee käsiksi ja raportoimme. Löydösten perusteella tutkitutamme tarkemmin.  Samalla periaatteella teemme takuutarkastuksia.

Teemme asiakkaillemme myös pitkän aikavälin korjaustarvearvioita (PTS) kera tämän päivän toteutuneiden hintojen.
PTS vähentää  turhia ikäviä yllätyksiä ja taloutta voi suunnitella päämäärätietoisemmin.

Asetamme asioita tärkeysjärjestykseen ja selvitämme hintoja
Meille tärkeysjärjestys muodostuu kolmesta tasosta
1) vian tai riskin vaarallisuus kiinteistön terveydelle ja asumisterveelllisyydelle - PUNAINEN TASO
2) vian tai riskin haitta  energiatehokkuudelle sekä asumismukavuudelle - KELTAINEN TASO
3) vian tai riskin merkitys käytettävyydelle, viihtyvyydelle ja esteettisyydelle - vihreä taso

Meille nämä kaikki ovat tärkeitä asioita, mutta lähdemme kuitenkin siitä, että
PUNAINEN TASO ON TÄRKEIN ja siinä torjutaan tavalla tai toisella vettä, joka joko virtaa putkissa, tulee taivaalta tai maasta tai kondensoituu ilmasta eli tarkastelussa ovat ensisijaisesti talon katto, alapohja, sokkelit, putket, salaojat ja ilmanvaihto paine-eroineen. Vesi väärässä paikassa vaarantaa talon ja siinä asuvien ihmisten terveyden.  Myös rakenneasiat ja VOCit eli  haitta-aineet ilmassa ovat punaista tasoa. Punaisen tason korjaukset pitää tehdä, kun vesi uhkaa mennä väärään paikkaan, talon rakenteet ovat heikentyneet tai ilmassa on haitallisia pienhiukkasia.
KELTAINEN TASO on tiiviyttä ja energiataloutta.  Lähtökohtamme on, että energiatalouden investoinnit tehdään vasta, kun rakennusosa on muutenkin elinkaarensa päässä. Energiasäästöt eivät näkemyksemme mukaan tule takaisin samassa suhteessa kuin liian aikaisin uusittu rakennusosa kuluu. Kun rakennusosia uusitaan, ne kannattaa aina uusia kokonaisedullisimman vaihtoehdon mukaisesti.
VIHREÄ TASO on asumismukavuutta: maalipintoja, pihoja, istutuksia, julksivun ulkonäköä, kerhohuoneita, pesutupaa ym. Sitä mitä meistä jokainen tarvitsee viihtyäkseen kotona. Mielestämme näihinkin asioihin pitää panostaa niin, että asukkaat viihtyvät kodeissaan ja kodit ovat haluttavia asuntomarkkinoilla.

Haluamme olla asiakkaille vähän enemmän ja vähän parempia.

Teemme teknistä isännöintiä myös muille kuin asiakastaloillemme.